Pastrimi i fytyrës me ujë të ftohtë mirë apo keq

Pastrimi i fytyrës me ujë të ftohtë mirë apo keq

Përdorimi i ujit të ftohtë në lëkurë ka efekte të ngjashme me trajtimet e krioterapisë. Rrit aktivitetin e qarkullimit të gjakut dhe stimulon qarkullimin, duke i dhënë mbrojtje më të madhe nga agjentët e dëmshëm dhe radikalet e lira. Sikur të mos mjaftonte kjo, zvogëlon dhjamosjen dhe ënjtjen, veçanërisht kur kombinohet me produkte për kujdesin e lëkurës që qetësojnë skuqjen dhe mbyllin poret. Nga ana tjetër, uji i nxehtë zgjeron enët e gjakut, duke favorizuar shfaqjen e skuqjes dhe lëkurës së yndyrshme. Edhe ata me lëkurë të thatë ose të ndjeshme do të bënin mirë ta shmangnin, pasi largon vajrat natyralë të pranishëm në epidermë.

Uji i ftohtë, megjithatë, nuk duhet të përdoret pa marrë një sërë masash të vogla paraprake. Si çdo gjë, edhe ky truk për kujdesin e lëkurës ka anët e veta negative. Për shkak të vetive të tij astringente, uji i ftohtë mund të favorizojë sedimentimin e baktereve dhe papastërtive brenda poreve. Për të parandaluar që kjo të ndodhë, është e nevojshme të përzieni temperaturat e ftohta dhe të vakëta. Në veçanti, është e nevojshme të filloni pastrimin me ujë të ngrohtë, në mënyrë që të pastrohet thellësisht lëkura, duke kaluar në ujë të ftohtë për shpëlarje. Lëkura do të duket rrezatuese, e lëmuar dhe plot energji.

LEXO EDHE:

Back to top button