Pendarovski: Negociatat tejkalojnë mandatin e një qeverie

Pendarovski: Negociatat tejkalojnë mandatin e një qeverie

Gjatë fjalimit të tij Pendarovski u ndal edhe në procesin e negociatave, me ç’rast theksoi se këto negociata tejkalojnë mandatin e një qeverie. Andaj sipas tij duhet bërë përpjekje që në ekipin negociator të përfshihen ekspert të OJQ-ve dhe përfaqësues të opozitës.

Pendarovski përmendi edhe ndryshimet kushtetuese.

“Askush nuk duhet askujt ti bëj presion ose ta kushtëzoj. Të gjithë deputetëve duhet tu sqarohen disa gjëra. Asnjë ndryshim nuk e rrënon identitetin maqedonas. Obligim i jonë për ndryshimet kushtetuese nuk është e ndërlidhur me hapjen e klubeve bullgare në Maqedoni”, tha Pendarovski.

LEXO EDHE:

Back to top button