Për shkak të pakujdesisë, të tjerët mund të lexojnë bisedat tuaja në WhatsApp

Shkrimi i mesazheve, dërgimi i fotove dhe videove ose posta zanore – ne ndajmë gjërat më intime me miqtë ose familjen tonë përmes WhatsApp. Por një aplikacion bën të mundur që të tjerët të lexojnë të gjitha bisedat tuaja nëse nuk jeni të kujdesshëm – dhe kjo vjen nga vetë WhatsApp!

Funksioni WhatsApp Web ju lejon të përdorni shërbimin e bisedës nga kompjuteri juaj. Kjo është e dobishme nëse nuk doni të arrini vazhdimisht tek telefoni juaj inteligjent për të biseduar. Disa thjesht preferojnë të shtypin në një tastierë kompjuteri. Megjithatë, programi mund të bëhet gjithashtu një vrimë sigurie nëse keqpërdoret. Të tjerët mund të lexojnë bisedat e tyre në WhatsApp!

Përdorni WhatsApp Web saktë

Në mënyrë që të identifikoheni në WhatsApp Web në radhë të parë, ju nevojitet telefoni celular në të cilin zakonisht përdorni WhatsApp dhe një laptop me një version përkatësisht të përditësuar të shfletuesit. Mund të shkoni në faqen përkatëse në web.whatsapp.com . Atje do t’ju kërkohet të skanoni një kod QR. Bëni këtë duke zgjedhur WhatsApp Web nga menyja e sipërme djathtas në aplikacionin tuaj të smartfonit dhe duke shtypur ikonën plus. WhatsApp më pas akseson kamerën në mënyrë që kodi QR të mund të aktivizohet. Të gjitha historitë tuaja të bisedave do të shfaqen më pas në tabletin, laptopin ose kompjuterin tuaj në një kohë të shkurtër.

Pamja e ekranit Hyrja në ueb WhatsApp
Nga menyja e aplikacionit WhatsApp në telefonin tuaj, nisni skanerin QR Foto: TECHBOOK

Kështu që kushdo që përdor telefonin tuaj të shkyçur për vetëm disa sekonda mund të skanojë lehtësisht kodin dhe të lexojë të gjitha bisedat tuaja në WhatsApp si rezultat. Mjafton nëse shkoni në tualet vetëm për një kohë të shkurtër, në skajin tjetër të dhomës ose gjatë pushimit të drekës dhe e lini celularin në tavolinë ose nuk dilni siç duhet nga WhatsApp Web.

Si të mbroheni nga spiunimi i celularëve

Me disa truke mund të mbroni veten dhe historinë tuaj të bisedave nga njerëzit kureshtarë. Para së gjithash, dilni gjithmonë nga të gjitha pajisjet, përveç smartfonit tuaj, me të cilat përdorni WhatsApp Web. Mund të zbuloni nëse jeni identifikuar tashmë në WhatsApp nga një pajisje e dytë në menynë e aplikacionit nën cilësimet e WhatsApp Web. Aty jo vetëm që mund të lidheni me një pajisje, por gjithashtu shihni një listë të shfletuesve të lidhur në të kaluarën dhe poshtë tyre datën e hyrjes. Vetëm poshtë listës, mund të dilni drejtpërdrejt nga të gjitha pajisjet e tjera ose mund të prekni opsionin përkatës një nga një.

Ju gjithashtu mund të shkëputeni drejtpërdrejt nga versioni i shfletuesit të WhatsApp. Për ta bërë këtë, hyni në menunë mbi listën e bisedave; karakterizohen nga tre pika njëra mbi tjetrën. Aty do të gjeni opsionin “Dalje”.

Pamja e ekranit dil nga uebi i whatsapp
Çregjistrohu gjithmonë me kujdes! Foto: TECHBOOK 

LEXO EDHE:

Back to top button