Përdoruesit e Apple shpenzojnë 7 herë më shumë në aplikacione sesa përdoruesit e Android

Përdoruesit e Apple shpenzojnë 7 herë më shumë në aplikacione sesa përdoruesit e Android

Përdoruesit e iPhone pëlqejnë të shpenzojnë dhe hulumtimet e reja tregojnë se ata shpenzojnë 7 herë më shumë për blerjet e aplikacioneve në krahasim me përdoruesit e Android.

Horace Dediu nga Asmico, i njohur për analizat e mundimshme dhe të detajuara në lidhje me pajisjet Apple, vuri në dukje se përpara se këto të dhëna të ishin të disponueshme për analizë, ai u mbështet në një rregull të thjeshtë të gishtit.

– Të paktën 10 vjet më parë, fillova të dëgjoja anekdota nga zhvilluesit që bënin aplikacione iOS dhe Android për qëndrueshmërinë e tyre ekonomike. Historia ishte se ata zakonisht kishin dy herë më shumë përdorues që përdornin Android, por të ardhurat nga dyqani i aplikacioneve iPhone ishin të paktën dyfishi i Google, tha ai.

Nga kjo ai nxori një rregull sipas të cilit një përdorues “iPhone” është rreth herë më i vlefshëm se një përdorues “Android”. Dy herë më shumë përdorues paguajnë 4 herë më shumë, që do të thotë dy herë më shumë të ardhura.

Një dekadë më vonë, shumë më tepër të dhëna janë të disponueshme dhe Dediu thotë se i është lejuar të dalë me një numër që ai beson se është shumë më i saktë.

Apple pretendon 650 milionë përdorues aktivë në dyqanin e saj të aplikacioneve, ndërsa Google pretendon 2.5 miliardë përdorues aktivë. Prandaj, marrëdhënia globale është 4X në favor të komunitetit Google Android. Raporti i të ardhurave të fituara ka mbetur jashtëzakonisht i qëndrueshëm, dhe të dhënat për të ardhurat e fituara në vitin 2016 tregojnë se raporti i të ardhurave midis “Apple” dhe “Google” është 29:15 (1.93), ndërsa në vitin 2022 ishte në raportin 81: 48 (1.93).

Në këtë mënyrë ne mund të krahasojmë të ardhurat nga shitjet e aplikacioneve për përdorues në dy platformat kryesore celulare, duke pjesëtuar shumën totale të të ardhurave të krijuara me numrin total të përdoruesve në platformë.

Kjo jep një shifër të ardhurash mujore për përdorues prej 10,40 dollarë për përdoruesit e iPhone dhe 1,40 dollarë për përdoruesit e Android. Kjo shumë nuk përfshin abonimin për shërbimet e “Apple”.

Kjo e bën fotografinë më të qartë. Një përdorues i iPhone është deri në 7.4 herë më i vlefshëm për kompanitë e softuerit sesa një përdorues mesatar i Android.

Dediu sheh fitime dhe potencial të madh edhe në aplikacionet Vision Pro, dhe ai është optimist për projektin Vision Pro të Apple, duke sugjeruar se mund të gjenerojë deri në 10 herë më shumë të ardhura.

Ndërsa presim me padurim ardhjen e teknologjive të realitetit virtual (VR), ideja e rritjes së shpenzimeve mesatare nga 10 dollarë në muaj për punë celulare duhet në ndoshta 100 dollarë në muaj për një përvojë gjithëpërfshirëse 3D VR 360 gradë nuk tingëllon. tepër e çmendur dhe joreale.

Megjithatë, kjo shumë është goxha e lartë edhe për përdoruesit që paguajnë më shumë se 3500 dollarë për një palë kufje, por nuk ka dyshim se Dediu ka të drejtë kur thotë se çelësi i gjithë kësaj është tërheqja e atyre blerësve që janë të gatshëm të shpenzojnë më shumë për aplikacionet, dhe “Apple” ka sukses të lakmueshëm në këtë.

LEXO EDHE:

Back to top button