Pica Kungulli: Një version i mrekullueshëm vjeshtor i pjatës italiane që do ta adhuroni!
Pica Kungulli: Një version i mrekullueshëm vjeshtor i pjatës italiane që do ta adhuroni!

Receta e shijshme: Pica kungulli
Përbërësit e nevojshëm:
- 300 gr miell
- Gjysmë kubike maja
- 3 lugë vaj ulliri
Aksesorët:
- 300 g kungull
- 200 g misër
- 200 g sallam
- 150 g djathë lope
- 150 g djathë të grirë
- 1 qepë
- 1 lugë vaj ulliri
- Salcë domate
- Trumzë
Përgatitja:
- Ngrohni furrën në 220 gradë.
- Në një enë, përzieni miellin me majanë derisa të kombinohen mirë.
- Në një enë tjetër, përzieni vajin, kripën dhe 150 ml ujë të ngrohtë, pastaj shtojini mbi përzierjen e miellit dhe majasë.
- Gatuani një brumë të butë dhe lëreni të pushojë për një orë në një vend të ngrohtë.
- Pasi brumi të ketë pushtuar, shtrijeni në një sipërfaqe pune të spërkatur me miell dhe kalojeni në një tepsi të veshur me letër furre.
- Spërkateni sipërfaqen me një majë trumzë dhe hidheni salcën e domates sipër.
- Shtoni përbërësit e tjerë: kungullin, misrin, sallamin, djathin e lopës dhe qepën e grirë.
- Piqeni picën për rreth 20 minuta në furrën e nxehur në 220 gradë.
Ju bëftë mirë! Shijoni këtë version të veçantë vjeshtor të picës që do t’ju ngrohi zemrën!