Pica Kungulli: Një version i mrekullueshëm vjeshtor i pjatës italiane që do ta adhuroni!

Pica Kungulli: Një version i mrekullueshëm vjeshtor i pjatës italiane që do ta adhuroni!

Receta e shijshme: Pica kungulli

Përbërësit e nevojshëm:

  • 300 gr miell
  • Gjysmë kubike maja
  • 3 lugë vaj ulliri

Aksesorët:

  • 300 g kungull
  • 200 g misër
  • 200 g sallam
  • 150 g djathë lope
  • 150 g djathë të grirë
  • 1 qepë
  • 1 lugë vaj ulliri
  • Salcë domate
  • Trumzë

Përgatitja:

  1. Ngrohni furrën në 220 gradë.
  2. Në një enë, përzieni miellin me majanë derisa të kombinohen mirë.
  3. Në një enë tjetër, përzieni vajin, kripën dhe 150 ml ujë të ngrohtë, pastaj shtojini mbi përzierjen e miellit dhe majasë.
  4. Gatuani një brumë të butë dhe lëreni të pushojë për një orë në një vend të ngrohtë.
  5. Pasi brumi të ketë pushtuar, shtrijeni në një sipërfaqe pune të spërkatur me miell dhe kalojeni në një tepsi të veshur me letër furre.
  6. Spërkateni sipërfaqen me një majë trumzë dhe hidheni salcën e domates sipër.
  7. Shtoni përbërësit e tjerë: kungullin, misrin, sallamin, djathin e lopës dhe qepën e grirë.
  8. Piqeni picën për rreth 20 minuta në furrën e nxehur në 220 gradë.

Ju bëftë mirë! Shijoni këtë version të veçantë vjeshtor të picës që do t’ju ngrohi zemrën!

LEXO EDHE:

Back to top button