Pijet që ulin presionin e gjakut
Pijet që ulin presionin e gjakut

Nëse keni presion të lartë të gjakut, këto pije mund të jenë dyfish të dobishme – ju mund të shijoni shijen e tyre dhe ato ndihmojnë në uljen e presionit të gjakut.
Pra, është thelbësore të zgjidhni atë që është më e mira për shëndetin tuaj dhe ndoshta është më e lehtë nga sa mendoni të pini pije për uljen e presionit të gjakut, raporton Healthy.
“Ndërsa këto pije në vetvete nuk mund të klasifikohen si një trajtim në vetvete – përveç ndoshta në rastet e presionit të lartë të gjakut shumë të lehtë – ato janë një ndihmës shumë i dobishëm për ilaçet e rekomanduara për presionin e gjakut dhe duhet të konsiderohen si pjesë e gjithëpërfshirëse. trajtimi i pacientit me presion të lartë të gjakut”, thotë kardiologu Nick West.
Qumësht i skremuar
Një gotë qumësht në ditë mund të ndihmojë në uljen e presionit të lartë të gjakut.
“Është e njohur se qumështi me pak yndyrë ose i skremuar është i pasuruar me vitaminë D, një vitaminë që promovon presionin e shëndetshëm të gjakut”, thotë dietologia Kimberly Snodgrass.
Çaj Hibiscus
“Çaji Hibiscus përmban anthocyanins, një grup pigmentesh të kuqe të thellë, vjollcë dhe blu që gjenden në bimë, dhe antioksidantë të tjerë, ose komponime që pengojnë oksidimin, një reaksion kimik që mund të prodhojë radikale të lira”, thotë Snodgrass.
“Disa studiues kanë zbuluar se antocianinat dhe antioksidantët e tjerë mund të ndihmojnë enët e gjakut t’i rezistojnë dëmtimit që mund të shkaktojë ngushtimin e tyre.”
Lëng shege
Lëngu i shegës është treguar se përmirëson presionin sistolik të gjakut, i cili mat presionin në arteriet tona kur zemra rreh. West thotë se përmban antioksidantë dhe është i pasur me vitamina, veçanërisht vitaminë C.
Lëng panxhari
“Panxhari është i pasur me nitrate dietike, një përbërës i njohur që ka një efekt në uljen e presionit të gjakut”, thotë Snodgrass. West shton se panxhari është i pasur me nitrate, dhe lëngu i panxharit të papërpunuar ul presionin e gjakut dhe përmban vitamina, minerale dhe antioksidantë. Efektiviteti i tij mbështetet nga një provë klinike që tregon përmirësime në presionin e gjakut.
Lëng domate
Lëngu i domates është treguar se përmirëson presionin e gjakut sistolik dhe diastolik. West këshillon marrjen e versionit të pakripur të lëngut, i cili është treguar në studimet klinike se ul presionin e gjakut dhe kolesterolin dhe përmban vitaminë C dhe antioksidantë.
Lëng frutash drithëra
Arrat janë plot me antioksidantë, të shkëlqyera për ngadalësimin e plakjes. “Është konstatuar se konsumimi i frutave me drithëra ul edhe presionin sistolik të gjakut. Mund të shtoni drithëra të plota në tërshërë ose si rostiçeri për të futur më shumë antioksidantë në dietën tuaj,” vëren Snodgrass.
Nëse jeni duke blerë për lëng kokrra të kuqe, domate, panxhar ose shegë të shëndetshme për zemrën, duhet të zgjidhni lëng të freskët ose të papërpunuar. Lëngjet e konservuara zakonisht kanë sheqer të shtuar dhe përmbajtje të lartë natriumi, gjë që mund të ketë efekt të kundërt.