Plank është një ushtrim statik, një grua kanadeze theu rekordin botëror, mosha e saj mund t’ju habisë

Plank është një ushtrim statik gjatë të cilit punojnë pothuajse të gjithë muskujt e trupit, gjë që e bën atë një nga ushtrimet më të njohura, por edhe më kërkuese

Kanadezja Donna Jean Wilde, e cila është 58 vjeçe, theu rekordin botëror për mbajtjen më të gjatë të presë tek femrat. Ajo zgjati 4 orë, 30 minuta e 11 sekonda në pozën sfiduese.

Wilde vendosi të përpiqet të thyejë rekordin botëror në kurth edhe para daljes në pension, ndërsa punonte si zëvendësdrejtoreshë në një shkollë të mesme.

Për të arritur me sukses rekordin, parakrahët dhe gishtat e këmbëve duhet të prekin vazhdimisht tokën. Pjesa tjetër e trupit duhet të ngrihet nga toka dhe të mbahet në këmbë.

Bërrylat e mia janë vërtet të lënduara”, tha Donna Jean pas sfidës.

Ai shtoi se dy orët e para kaluan shpejt dhe e fundit ishte sfida më e madhe.

“Gjatë 30 minutave të fundit kam qenë i fokusuar në frymëmarrje. “Më duhej të qëndroja e qetë dhe të sigurohesha që të mos dridhesha”, thotë ajo.

Kjo gjyshe u motivua nga 12 nipërit e mbesave që erdhën për ta parë dhe për ta brohoritur. Si dikush që vuan nga dhimbjet kronike të duarve dhe krahëve, Donna Jean është mësuar të ngulmojë në vështirësi. Ajo filmon deri në 3 orë çdo ditë dhe gjatë përgatitjeve për tentativën për të thyer rekordin, ushtrohej nga 6 orë në ditë, të ndara në dy blloqe nga 3 orë secili.

“Dymbëdhjetë vjet më parë e inkorporova mbështjellësin në rutinën time të stërvitjes kur theva kyçin e këmbës, që do të thoshte se nuk mund të vrapoja ose të ngrija pesha sepse kisha veshur një gips. Kuptova se dërrasa është një ushtrim që mund ta bëj. “Unë rashë në dashuri me të”, shpjegoi ajo.

Rekordin botëror për mbajtjen më të gjatë të fletëve për femra, me 4 orë, 19 minuta e 55 sekonda nga viti 2019, e mbante kanadezja Dana Glovaka. Tek meshkujt, rekordin botëror për trofeun më të gjatë e mban çeki Josef Šalek me 9 orë, 38 minuta e 47 sekonda.

LEXO EDHE:

Back to top button