Cilat janë avantazhet e një marrëdhënie në distancë?

Dashuria në distancë mund të jetë e ndërlikuar, ka të mirat dhe të këqijat e saj. Si çdo marrëdhënie tjetër dashurie

Mbajtja e një marrëdhënieje në distancë mund të jetë një sfidë për disa njerëz, ndërsa për të tjerët nuk është një ndërmarrje e madhe.

Ka më pak të bëjë me dashurinë sesa me arsyen. Thënia e vjetër thotë: “Largësia nga dashuria është si era ndaj një qiri – nëse flaka është e vogël, do ta shuajë, nëse është e madhe, do të digjet”.

Nëse të dy keni rënë dakord ta mbani lidhjen në distancë, në pritje të gjërave më të mëdha në të ardhmen (për shkak të studimeve, punës, detyrimeve familjare), ju duhet vetëm të shikoni anën e mirë të gjërave dhe të kuptoni se kjo situatë ka avantazhet e saj të mëdha. .

Nuk do të thotë që do t’ju mungojë më pak i dashuri juaj, por e dini se distanca nuk është faktor në fuqinë e dashurisë suaj dhe nuk do të fiksoheni pas saj, nuk do të dëshpëroheni apo do të ndjeni keqardhje për veten tuaj.

Ju qëndroni të fokusuar në qëllimet tuaja

Në fillim të një lidhjeje, pothuajse të gjithë duan të kalojnë sa më shumë kohë me të dashurin e tyre. Edhe pse nuk ka asgjë të keqe me këtë, dëshira jonë për të kaluar shumë kohë me partnerin tonë mund të ndikojë në arritjen e disa synimeve të tjera që i kemi vënë vetes personalisht. Një marrëdhënie në distancë ju lejon t’i përkushtoheni vetes dhe, me mbështetjen e partnerit, të fokusoheni në realizimin e planeve tuaja, të punoni në përmirësimin e aftësive tuaja, etj. Gjithashtu, nuk do të ndiheni në faj nëse qëndroni më gjatë në punë ose në punë në fundjavë, duke menduar se po e neglizhoni partnerin për shkak të angazhimeve në punë.

Ju zhvilloni kreativitetin

Është shumë më e lehtë për të shprehur dashurinë kur jeni në gjendje të shihni, prekni, puthni partnerin pothuajse çdo ditë, por një marrëdhënie në distancë ju lejon të zhvilloni kreativitetin tuaj. Kërkon shumë më tepër përpjekje, por përfitimet janë të mëdha. Përveçse t’i tregoni partnerit tuaj se do të bënit gjithçka për ta mbajtur të fortë flakën mes jush, ju mund të aplikoni krijimtarinë e zgjuar edhe në shumë fusha të tjera, veçanërisht në punën ose hobin tuaj.

Keni më shumë kohë për miqtë dhe familjen

Ju duhet të mësoni të ndani kohën tuaj me mençuri dhe drejtësi, në mënyrë që t’i kushtoni veten partnerit, familjes dhe miqve tuaj. Ndonjëherë është e vështirë të menaxhosh gjithçka në mënyrë që askush të mos ndihet i lënë anash. Kur partneri juaj është larg, shfrytëzojeni kohën tuaj të lirë për ta kaluar me prindërit, të afërmit dhe miqtë tuaj dhe ndihmojini ata në çdo mënyrë që të mundeni.

LEXO EDHE:

Back to top button