Sasi të mëdha të suplementeve të caktuara dietike mund të dëmtojnë veshkat

Suplementet dietike përdoren nga shumë për të zëvendësuar mangësitë ushqimore dhe për të eliminuar problemet shëndetësore

Megjithatë, shumë suplemente mbartin edhe rreziqe. Disa suplemente mund të jenë të rrezikshme nëse konsumohen në sasi të mëdha. Këto përfshijnë disa që mund të ndikojnë në shëndetin e veshkave tona.

Për shembull, ky grup përfshin sasi të mëdha të vitaminës C si dhe suplemente proteinike. Vitamina C ka veti për të forcuar imunitetin, por është thelbësore të jemi të kujdesshëm për sasinë që konsumojmë. Megjithëse vitamina C është e mirë për shëndetin, sasitë e tepërta, më shumë se 2000 miligramë në ditë, mund të çojnë në formimin e gurëve në veshka.

Gurët në veshka mund të bllokojnë traktin urinar, duke çuar në infeksione dhe dëmtime të veshkave, ndaj është e rëndësishme t’i përmbaheni sasisë së rekomanduar.

Suplementet e proteinave janë veçanërisht të njohura me individët që duan të ndërtojnë muskuj ose të ushtrojnë. Megjithatë, marrja e tepërt e proteinave mund të ketë efekte negative në shëndetin e veshkave tona.

Marrja e sasive të mëdha të proteinave mund të çojë në dëmtim të veshkave. Veshkat luajnë një rol kyç në filtrimin e produkteve të mbeturinave nga metabolizmi dhe marrja e tepërt e proteinave mund të sforcojë këtë proces filtrimi. Potencialisht, kjo mund të çojë në dëmtim të veshkave.

LEXO EDHE:

Back to top button