Plantacione kanabisi në Belgjikë, arrestohen shtatë shqiptarët që i menaxhonin

Plantacione kanabisi në Belgjikë, arrestohen shtatë shqiptarët që i menaxhonin

Një bandë shqiptare që menaxhonte disa plantacione kanabisi nga Deurne është kapur në Antwerp.

Tetë burra u arrestuan pas disa kontrolleve në shtëpi, kryesisht në Limburg.

Dhoma e Këshillit të Antwerpen i ka vendosur masën e paraburgimit 7 shqiptarëve dhe 1 gjermani. Ata u arrestuan kur policia kreu kontrolle të shtëpive në vende të ndryshme të vendit, veçanërisht në Limburg.

U çmontuan 3 plantacione aktive të kanabisit. Së bashku, u zbuluan më shumë se 1000 bimë dhe u sekuestruan 43 kilogramë kanabis të korrur. Drejtuesit e bandës drejtonin plantacionet nga Deurne, prandaj hetimi po kryhet nga hetuesit e Antwerpen.

Hetimi filloi vitin e kaluar. Më pas gjatë një aksioni kontrolli në rajonin kufitar është kapur një furgon me një shqiptar në timon. Furgoni ishte i ngarkuar me plehra dhe vazo lulesh dhe ngjallte dyshime te hetuesit.

Disa burgje, përfshirë ato në Antwerp, kanë refuzuar të pranojnë të burgosur të rinj për disa ditë. Në këtë mënyrë, stafi kërkon të rrisë presionin për të gjetur një zgjidhje për problemin e vazhdueshëm të mbipopullimit në burgje.

LEXO EDHE:

Back to top button