Po sikur të mund të merrje frymë në hapësirë?

Po sikur të mund të merrje frymë në hapësirë?

Imagjinoni se jeni në një shëtitje rutinë në hapësirë. Papritmas kostumi juaj hapësinor lirohet dhe ajri është i lirë të hyjë në vakumin e hapësirës. Por në vend që të filloni të mbyteni, ju thithni ajër të pastër kozmik. Sa e gjerë mund të jetë kjo atmosferë hapësinore? Pse universi u bë befas kaq i zhurmshëm? Dhe çfarë ndikimi mund të ketë diçka e tillë në të gjithë Sistemin Diellor – a do ta shkatërronte veten?

Përveç frymëmarrjes pa mjete ndihmëse, do të kishte edhe avantazhe të tjera – të tilla si tingulli që mund të udhëtojë nëpër atmosferë dhe të jetë në gjendje të dëgjojë tingujt e planetëve dhe Diellit.

Por cilat janë të metat, dhe sigurisht që ka disa, të këtij skenari të imagjinuar?

Edhe pse do të tingëllonte bukur të merrje frymë në hapësirë, do të ishte sërish vdekjeprurëse në fund.

LEXO EDHE:

Back to top button