Politikanët në një qytet brazilian miratuan një ligj të shkruar nga inteligjenca artificiale

Politikanët në një qytet brazilian miratuan një ligj të shkruar nga inteligjenca artificiale

Këshilli i qytetit të Porto Alegre në Brazil miratoi një ligj të krijuar nga ChatGPT, i cili shkaktoi një bujë në publikun atje.

Ndoshta ligji i parë i shkruar nga AI i vendit u miratua në tetor dhe përmbajtja e tij u hartua nga ChatGPT me kërkesë të këshilltarit të qytetit Ramir Rozari, i cili kohët e fundit pranoi se nuk bëri ndryshime në tekstin e propozuar.

Ligji, meqë ra fjala, i referohet ndalimit të tarifimit të tatimpaguesve për ndërrimin e matësve të ujit në rast të vjedhjes së pajisjeve.

Rosario i tha Associated Press se propozimi ndoshta nuk do të kishte dalë as për votim nëse rastësisht do të kishte informuar paraprakisht ndihmësit e tij se kush e ka hartuar në të vërtetë tekstin e tij.

Kështu, Këshilli Bashkiak prej 36 anëtarësh miratoi njëzëri propozimin dhe ligji hyri në fuqi më 23 nëntor.

“Nuk do të ishte e drejtë që njerëzit të rrezikonin që një projekt të mos miratohet, vetëm sepse është shkruar nga një inteligjencë artificiale,” tha Rosario.

LEXO EDHE:

Back to top button