Presion i madh mbi Apple dhe Google po rritet, për të ndaluar TikTok

E ardhmja e aplikacionit popullor TikTok po bëhet e pasigurt pasi politikanët amerikanë u bëjnë presion gjigantëve të teknologjisë për të ndaluar rrjetin social.

Senatori Mike Bennett i ka dërguar një letër Google dhe Apple duke kërkuar që rrjeti social TikTok të hiqet nga dyqanet e tyre për të mbrojtur sigurinë kombëtare.

Në letër, senatori Bennett thekson se është e papranueshme që qeveria kineze të ketë akses në një sasi kaq të madhe të dhënash, domethënë të ketë aftësinë për të personalizuar përmbajtjen për një të tretën e popullsisë amerikane.

Bennett e sheh situatën aktuale rreth TikTok si jashtëzakonisht joserioze, dhe nga këndvështrimi i tij, kjo është një mundësi për gjigantët e teknologjisë që të përfshihen në një debat dhe të deklarojnë se në anën e kujt janë.

Zëdhënësja e TikTok, Brooke Oberwetter komentoi letrën e Bennett duke shprehur shqetësimin për subjektivitetin e saj. TikTok pohon se të dhënat e përdoruesit nuk i kalohen qeverisë kineze në asnjë mënyrë. Platforma madje është e gatshme të lejojë qeverinë amerikane të monitorojë operacionet e saj në një përpjekje për të provuar pretendimet e saj.

Si kujtesë, Senati së fundmi votoi për të ndaluar TikTok në pajisjet zyrtare.

LEXO EDHE:

Back to top button