Procedurë disiplinore kundër prokurores Kadriu

Tetë muaj pas tensioneve dhe problemeve me ujin e pijshëm në Siniçan, prokuroria njoftoi se ka filluar procedurë disiplinore kundër prokurores Lejla Kadriu, nga Tetova. Prokuroria nuk jep detaje, se si është duke u zhvilluar procedura që është e hapur për të përcaktuar, nëse prokurorja e Tetovës ka shkuar në Malin Shar me urdhër të ndonjë përgjegjësi, dhe nëse kishte autorizim t’i japë urdhra policisë. Ligji për Prokurorinë parashikon masa të lehta dhe të rrepta disiplinore.

- Advertisements -

Ligji i Prokurorisë, neni 95

Për shkelje të lehtë disiplinore:

– vërejtje me shkrim,

– ulje deri në 15% të pagës mujore të prokurorit publik, në periudhë prej 1-6 muaj

Për shkelje të rëndë disiplinore

– ulje 15%-30% të pagës mujore të prokurorit publik, në periudhë prej 1-6 muaj

– largim nga puna

Tensionet u përshkallëzuan në shpatet e Malit Sharr më 30 korrik të vitit të kaluar. Banorët e fshatrave Siniçan dhe Urviq u përplasën rreth ekskluzivitetit të burimit të furnizimit me ujë, dhe ndërtimit të një sistemi të furnizimit me ujë. U thirr edhe policia, si dhe u shfaq edhe prokurorja Kadriu, për të cilën nuk kishte asnjë informacion se kush i dha leje të bëjë ekspertizë, dhe nëse ajo ka një procesverbal nga ekspertiza. Ajo urdhëroi policët që të largoheshin dhe pasi ata nuk iu bindën asaj, ajo intervenoi te Kryeministri i atëhershëm teknik Oliver Spasovski.

 “Unë veproj sipas ligjit, veproj sipas ligjit. Ju e mbroni krimin, ju e mbroni krimin. Ju nuk mund të më trajtoni kështu. “

 Kadriu pohoi se ishte duke zhvilluar një procedurë para hetimore, dhe për këtë arsye kishte shkuar në Siniçan. Për atë nëse kishte një urdhër, Prokuroria e Lartë e Gostivarit kishte përpiluar raport. Prania e policisë në terren parandaloi që situata të dilte nga kontrolli në atë kohë.

Bojan Stojanovski

LEXO EDHE:

Back to top button