Produkte që nuk duhen përdorur pas datës së skadencës

Produkte që nuk duhen përdorur pas datës së skadencës

Maja

Majaja ka një jetëgjatësi të kufizuar që ndryshon në varësi të formës. Maja e thatë e mbyllur mund të ruhet deri në 2 vjet, por pas hapjes i bie cilësia, ndaj duhet përdorur brenda 4 muajsh. Edhe pse jetëgjatësia e tyre është shumë e gjatë, pas hapjes duhet t’i përdorni sa më shpejt që të jetë e mundur sepse humbasin cilësinë e tyre.

Ngjyrat e ushqimit

Ndërsa ngjyrat e xhelit ose pastës mund të thahen me kalimin e kohës dhe të humbasin një pjesë të forcës së tyre, ngjyrat e lëngshme të ushqimit mund të zgjasin përgjithmonë. Ndonëse e sigurt, ngjyrosja e ushqimit e skaduar mund të mos prodhojë një ngjyrë aq të gjallë sa ngjyra e sapo aplikuar e ushqimit.

Uthull

Mund të përdoret për qëllime të ndryshme, duke përfshirë pastrimin dhe gatimin, dhe ka një jetëgjatësi të jashtëzakonshme. Edhe pse uthulla teknikisht nuk shkon kurrë keq dhe është e sigurt për t’u përdorur në çdo kohë, për cilësi më të mirë rekomandohet që të përdoret brenda 2 viteve nga hapja.

Vaj ulliri

Vaji i ullirit ka një datë skadence. Mund të ruhet deri në 2 vjet nëse nuk hapet, dhe një shishe e hapur duhet të përdoret brenda 6 deri në 12 muaj.

LEXO EDHE:

Back to top button