Pse nuk duhet të bini kurrë në gjumë para se avioni të niset?

Pse nuk duhet të bini kurrë në gjumë para se avioni të niset?

Stjuardesa Ale Pedrosa postoi një video në llogarinë e saj në TikTok duke shpjeguar pse nuk duhet të bini kurrë në gjumë përpara se avioni të ngrihet.

“Unë e di se udhëtimi mund të jetë rraskapitës dhe ndonjëherë ju thjesht dëshironi të hipni në aeroplan dhe të shkoni direkt për të fjetur. Pra, jo vetëm që nuk është mirë që veshët tuaj të bien në gjumë përpara nisjes, por gjithashtu dëshironi të mbani mend se informimi i sigurisë është një nga fazat më të rëndësishme të fluturimit. Ju dëshironi të siguroheni që jeni plotësisht të vetëdijshëm dhe plotësisht vigjilent në rast urgjence ose në rast se keni nevojë të evakuoheni,” shpjegoi Ale.

Gjumi ndërsa avioni po ngrihet gjithashtu mund t’ju bëjë të prekshëm ndaj barotraumës së veshit dhe nuk do të jeni mjaft të zgjuar për ta përballuar atë. Sipas klinikës Mayo, gogësitë dhe gogësitë duke shkuar lart e poshtë mund të ndihmojnë me këtë, por nëse ju ka zënë gjumi në sediljen tuaj, nuk do të jeni në gjendje të ndihmoni veten.

Ale gjithashtu këshillon njerëzit që të mos pinë alkoolin e tyre ndërsa janë në aeroplan dhe të mos ecin zbathur në aeroplan.

LEXO EDHE:

Back to top button