Prokuroria Publike sqarohet për incidentin tek sheshi Skënderbeu

Prokuroria Publike sqarohet për incidentin tek sheshi Skënderbeu

Organi akuzës sot ka sqaruar opinionin mbi procedurën penale ndaj një të dyshuari i cili më 6 korrik gjatë incidentit tek sheshi Skënderbeu përdori armë.
Në kumtesën e prokurorisë thuhet se pas ekspertizës balistike është konstatuar se personi në fjalë nuk ka përdorur armë zjarri, por armë alarmuese (sinjalizues) e llojit “EKOL Aras Magnum” e cila nuk mund të shkrep plumba.
Gjykata i ka caktuar masat e kujdesit duke e obliguar me paraqitje dhe duke i caktuar masën e arrestit shtëpiak.
Alsat sqaron opinionin se nga burime brenda Prokurorisë Publike mësojmë se nuk bëhet fjalë për të dyshuarin Jusuf Enuzi-Koka, por për të dyshuar tjetë i cili është gjiruar nga kamerat mediatike duke shkrepur njëher në ajër me armë sinjalizuese.
Ndaj të dyshuarit Enuzi-Koka procedohet penalisht për nxitje të rrezikimit të përgjithshëm dhe i njëjti ndodhet në paraburgim./Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button