Pse hot dogët nuk duhet të zihen në ujë?

Hot dogët janë një nga zgjedhjet më të zakonshme për një mëngjes apo darkë të shpejtë. Megjithatë, a keni menduar ndonjëherë nëse mënyra se si i gatuajmë është vërtet e mirë?

Gjegjësisht, ekspertët thonë se hot dog-ët nuk duhet të zihen në ujë, sikur të ishin vezë. Shumë prej nesh kur janë me nxitim nuk i skuqim hot dogët për të marrë kore, thjesht i vendosim në një tenxhere me ujë dhe i lëmë të ziejnë për disa minuta. Por ky është një gabim i madh.

Në shumicën e rasteve, hot dogët janë një produkt gjysëm i gatshëm, i cili duhet vetëm të ngrohet ose të përpunohet termikisht deri në teksturën e dëshiruar – si p.sh. një lëkurë krokante kur i skuqni në tigan. Por nëse i zhytni në ujë si vezët, hot dogët do të thithin një sasi çuditërisht të madhe të atij uji. Dhe ndërsa e thithin, lëshojnë të gjitha shijet nga vetja në pjesën tjetër të ujit në tenxhere.

Dhe për shkak se i gatuajmë shpesh kur jemi me nxitim dhe bëjmë një mori gjërash të tjera, i lëmë në ujë për një kohë të gjatë dhe më pas përfundojmë me hot-dog të butë dhe pa shije plot me ujë.

Ekziston një truk i shkëlqyeshëm – vendosni një tenxhere të mbushur gjysmë me ujë për t’u ngrohur dhe vendosni një sitë mbi të. Vendosni hot dogët mbi të dhe mbulojeni. Hot dogët do të avullojnë dhe nuk do të thithin ujë. Ata do të jenë të nxehtë dhe më të shijshëm se zakonisht.

LEXO EDHE:

Back to top button