Publikohen për herë të parë, pamjet e rralla nga misionet e NASA-s në 50 vjet

Publikohen për herë të parë, pamjet e rralla nga misionet e NASA-s në 50 vjet

Bota sekrete dhe bukuria e hapësirës, ​​momente të veçanta, imazhe unike. Më shumë se 35,000 foto nga misionet Apollo të NASA -s kanë dalë nga sirtari për herë të parë në 50 vjet.

Personi përgjegjës për shfaqjen e fotove, Andy Saunders, ka punuar në dhjetëra mijëra korniza nga misionet.

Imazhet e rralla dhe të mrekullueshme ishin mbyllur më parë në Qendrën Hapësinore të agjencisë Johnson në Hjuston.

Në foto përshkruhet jeta e astronautëve gjatë misioneve në sipërfaqen e hapësirës. Errësira e veçantë e qiellit dhe shkëlqimi i diellit janë disa nga elementët e theksuar nga dokumentet.

Meqenëse materiali u mbajt me çelës për një kohë kaq të gjatë, pothuajse çdo imazh është një kopje e origjinalit.

Nëpërmjet nxjerrjes në pah të fotografive, tentohet një vështrim depërtues në pjesët e errëta të hapësirës dhe në historinë moderne, historinë e aventurës më të madhe të njerëzimit.

Seria e imazheve janë marrë në misione nga viti 1962 deri në 1972 dhe njëra prej tyre, në fakt, përmban një imazh të Neil Armstrong në hapësirë.

Imazhet janë paraqitur gjithashtu në një libër të ri, të titulluar ” Apollo Remastered”, i cili do të dalë nesër në Britani.

LEXO EDHE:

Back to top button