Pulat me çokollatë janë shumë të lehta për t’u bërë dhe mund t’i hani menjëherë
Edhe pse petat bëhen tradicionalisht me kumbulla, gjithnjë e më shpesh mund të gjeni receta që e zëvendësojnë këtë frut me mbushje të tjera, si qumësht ose çokollatë e bardhë
Adhuruesit e çokollatës do t’i shijojnë veçanërisht këto peta të buta dhe të shijshme dhe e mira është se mund t’i shërbeni dhe t’i hani menjëherë.
Përbërësit e nevojshëm:
- 500 g pure patatesh
- 180 gram miell
- kripë
- 1 vezë
- cokollate
- 50 g gjalpë
- therrime buke
- sheqer
- kanellë
Përgatitja:
Puresë së ftohur i shtojmë fillimisht një vezë të rrahur dhe pak kripë. Më pas shtoni miellin dhe përzieni masën në brumë. Nxirreni brumin me lugë dhe shtrijeni në pëllëmbën e dorës në mënyrë që të jetë më i madh se një kub çokollate. Formoni petat me duar të lagura për t’i mbyllur më lehtë.
Pasi të keni dhënë formë të gjitha petat, hidhni ujë në një tenxhere të madhe dhe shtoni një lugë çaji kripë. Kur uji të vlojë, vendosni petat. Duhet të zihen derisa të dalin në sipërfaqe.
Gjatë kësaj kohe skuqni thërrimet e bukës dhe sheqerin në një tigan me pak gjalpë dhe në zjarr të ulët. Shtoni gjysmë lugë çaji kanellë për aromë shtesë. Kur petat të jenë gati, i rrotullojmë në përzierjen e thërrimeve të bukës dhe sheqerit. Pas kësaj, ata janë gati për t’u shërbyer.