Pulë me erëza aromatike gati për gjysmë ore

Nuk ka njeri që nuk ha pulë dhe të gjitha brezat do ta duan pulën e përgatitur në këtë mënyrë. Ajo funksionon edhe për fillestarët

Ju mund ta përgatisni pulën në një milion mënyra. Mund ta grini në skarë, ta skuqni, ta zieni… Sido që të vendosni ta përgatisni do të jetë e shijshme dhe ju sugjerojmë ta provoni këtë recetë pule. Përgatitet shpejt dhe salca e bërë nga erëzat aromatike i jep një shije të veçantë. Mund t’i shërbeni me pure patatesh ose një sallatë sezoni.

Përbërësit e nevojshëm:
  • 2 biftekë pule
  • 2 luge miell
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 thelpi hudhër
  • 1 qepe (lloj qepe)
  • ½ tufe majdanoz
  • 1 lugë çaji tarragon i thatë
  • një grusht qiqrash
  • ½ filxhan verë të bardhë
  • 1 filxhan lëng pule
  • 1 lugë çaji mustardë (mundësisht Dijon)
  • 3 lugë gjelle gjalpë
  • kripë
  • piper
Përgatitja:

Pritini biftekët në dy biftekë, më pas pritini në gjysmë në mënyrë që nga një biftek të merrni 4 copa me trashësi afërsisht të barabartë. Mbulojini ato me film ushqimor dhe më pas grijini me një çekiç mishi. Mos i holloni shumë. I rregullojmë mishin me kripë dhe piper, më pas e spërkasim me miell.

Hidhni vaj në një tigan dhe kur të nxehet shtoni mishin dhe skuqeni nga të dyja anët. Duhet të marrë një ngjyrë të artë.

Hiqeni mishin në një pjatë, më pas shtoni qepën e grirë hollë dhe hudhrën e grirë në të njëjtën tigan. Më pas hidhni verën e bardhë, më pas gatuajeni derisa lëngu të pakësohet pak, më pas hidheni lëngun. Kur salca të fillojë të vlojë, shtoni mustardën dhe përzieni. I rregullojmë me kripë dhe piper, më pas shtojmë majdanozin e grirë, qiqrat dhe tarragonin. Përziejini gjithçka mirë dhe shtoni gjalpë, pastaj gatuajeni derisa të shkrihet. Shërbejeni mishin me pure patatesh dhe mbi të hidhni salcën.

LEXO EDHE:

Back to top button