Punonjës i spitalit vodhi kartën bankare të pacientit me Covid për të blerë patatina pak çaste pasi ajo vdiq

Një punëtore e spitalit përdori kartën bankare të një pacienti për të blerë patatina, ëmbëlsira dhe pije të gazuara më pak se 20 minuta pasi ajo vdiq.

- Advertisements -

Ayesha Basharat, 23 vjeç, është kursyer nga burgu për vjedhjen e kartës së gruas 83-vjeçare në Birmingham’s Heartlands Hospital në 24 Janar.

Asistentja e kujdesit shëndetësor, e cila po punonte në një pavijon Covid në atë kohë, ndihmoi veten në disa meze të lehtë nga një makinë shitëse në spital pas vdekjes së pensionistit në 1.56 pasdite.

Basharat u kap në kamera vetëm 17 minuta më vonë duke bërë gjashtë blerje pa kontakt.

‘Ata duhej të pajtoheshin me vdekjen e një personi të dashur nga Covid kur gjetën që karta bankare ishte zhdukur – dhe pastaj sigurisht që kuptuan që karta ishte marrë nga dikush që duhej të kujdesej për të.

Zyrtari ynë i ndërlidhjes së spitalit ka punuar ngushtë me ekipin e sigurisë së Heartlands për të mbledhur prova në këtë rast. ‘Unë do të doja të falënderoja ata dhe familjen e viktimës për mbështetjen e tyre gjatë hetimit.

LEXO EDHE:

Back to top button