Putin: Do të godasë objektiva të reja nëse Ukraina merr raketa me rreze të gjatë

Presidenti rus Vladimir Putin tha sot se do të kishte pasoja nëse raketat me rreze të gjatë do të dërgoheshin në Ukrainë. Ai u tha mediave ruse se Rusia do të godiste objektiva të reja nëse Ukraina do të furnizohej me raketa me rreze të gjatë veprimi, por nuk specifikoi objektivat.

“Në rast të dërgimit të raketave me rreze të gjatë veprimi në Ukrainë, Federata Ruse do të nxjerrë përfundime dhe do të synojë objektet që ende nuk janë shënjestruar”, tha Putin.

Presidenti amerikan Joe Biden miratoi javën e kaluar dërgimin e raketave me rreze të gjatë veprimi në Ukrainë.

– Nisemi nga fakti se ky furnizim nga SHBA dhe disa vende të tjera ka të bëjë me kompensimin e humbjes së pajisjeve ushtarake, këtu nuk ka asgjë të re dhe asgjë thelbësore. Dhe ka aplikime për blerjen, të themi, artilerie. “Natyrisht, ne po flasim për rindërtimin e asaj që humbi, u shkatërrua gjatë armiqësive,” tha Putin.

LEXO EDHE:

Back to top button