Putin: Përfshirja e SHBA-së në Afganistan rezultoi me tragjedi

Presidenti rus, Vladimir Putin, ka thënë se Shtetet e Bashkuara kanë injoruar historinë dhe kulturën e Afganistanit kur e kanë pushtuar këtë vend, teksa ka folur për atë që e ka konsideruar tragjedi në këtë shtet.

Putin ka folur më 13 tetor në një forum të energjisë në Moskë, vetëm disa ditë para se Moska të mirëpresë anëtarë të Qeverisë së udhëhequr nga talibanët, për të biseduar rreth të ardhmes së Afganistanit, sipas REL.

“Liria dhe demokracia nuk mund të ndahen nga kultura dhe traditat e një popullate”, ka thënë Putin, teksa i është përgjigjur pyetjes së moderatorit të forumit.

Putin ka folur më 13 tetor në një forum të energjisë në Moskë, vetëm disa ditë para se Moska të mirëpresë anëtarë të Qeverisë së udhëhequr nga talibanët, për të biseduar rreth të ardhmes së Afganistanit, sipas REL.

“Liria dhe demokracia nuk mund të ndahen nga kultura dhe traditat e një popullate”, ka thënë Putin, teksa i është përgjigjur pyetjes së moderatorit të forumit.

 

LEXO EDHE:

Back to top button