Putini: dy aeroplanë të tjerë ‘Doomsday’ që do ta lejonin të kontrollon forcat ruse gjatë një lufte bërthamore

Putini urdhëron edhe dy aeroplanë të tjerë ‘Doomsday’ që do ta lejonin atë të kontrollonte forcat ruse gjatë luftës bërthamore. Vladimir Putin do të marrë dy aeroplanë të rinj ultramodernë ‘Doomsday’ për t’u përdorur gjatë një lufte bërthamore.

- Advertisements -

east2west

Ilyushin 96-400M i përshtatur lejon udhëheqësin rus të kontrollojë trupat dhe raketat gjatë një katastrofe atomike. I pari i avionëve të rinj të komandës dhe kontrollit ajror tani është në ndërtim e sipër, tha një burim në sektorin ushtarak-industrial. Avioni fluturues i komandës së Kremlinit do të zëvendësojë Maxdomes ekzistuese Ilyushin Il-80 të cilat janë në gatishmëri të përhershme.

LEXO EDHE:

Back to top button