Qeni i Biden ka kafshuar anëtarët e shërbimit sekret dhjetë herë në pak muaj

Qeni i Biden ka kafshuar anëtarët e shërbimit sekret dhjetë herë në pak muaj

Komandanti, qeni i presidentit amerikan Joe Biden, kafshoi punonjësit e Shërbimit Sekret të paktën 10 herë midis tetorit të vitit të kaluar dhe janarit të këtij viti, sipas të dhënave nga Departamenti i Sigurisë Kombëtare.

Madje, një incident ka kërkuar që oficeri i plagosur të shkojë në spital, shkruan ai.

Grupi konservator mbikëqyrës Judicial Watch publikoi sot gati 200 faqe të dhënash të Shërbimit Sekret të marra përmes një padie mbi Ligjin për Lirinë e Informacionit. Grupi ngriti padinë pasi nuk mori një “përgjigje adekuate” kur kërkuan të dhëna dhjetorin e kaluar në lidhje me incidentet me bariun gjerman të racës së pastër të Bidenit.

Ata shpjeguan se kërkesa e përmendur ishte paraqitur pasi morën një informacion se si po sillej qeni i Biden. Shtëpia e Bardhë sot u përpoq të minimizonte rëndësinë e këtyre të dhënave. Elizabeth Alexander, drejtoreshë e komunikimit për zonjën e parë Jill Biden, tha se kompleksi i Shtëpisë së Bardhë është një “mjedis unik dhe shpesh stresues” për kafshët shtëpiake.

Ajo theksoi se familja Biden “po punon për ta përmirësuar këtë situatë për të gjithë”. Anthony Guglielmi, zëdhënësi kryesor i Shërbimit Sekret, tha se agjencia e tij ka këshilluar disa presidentë të fundit “se si të veprojnë më mirë rreth kafshëve shtëpiake dhe këto incidente nuk bëjnë përjashtim”.

Shërbimi Sekret garanton sigurinë e presidentit dhe familjes së tij, dhe dhjetëra oficerë të tij janë vendosur rreth objektit dhe terrenit të tij të gjerë. Biden e mori komandantin në dhjetor 2021 si dhuratë nga vëllai i tij James.

Qeni i mëparshëm i Biden, një tjetër bari gjerman i quajtur Major, u dërgua në Delaware pas disa incidenteve të tij të kafshimit që përfshinin oficerë të Shërbimit Sekret dhe stafin e Shtëpisë së Bardhë.

Më 3 nëntor të vitit të kaluar, një oficer i Shërbimit Sekret u raportoi kolegëve se komandanti e kishte kafshuar dy herë policin me uniformë, në krahun e djathtë dhe në kofshë. Stafi i Njësisë Mjekësore të Shtëpisë së Bardhë e trajtoi zyrtarin, por megjithatë u vendos që ai të dërgohej në spital.

LEXO EDHE:

Back to top button