4 ndryshime që do t’i ndodhin trupit tuaj nëse hani kokoshka
4 ndryshime që do t'i ndodhin trupit tuaj nëse hani kokoshka
Kur flasim për snacks, kokoshkat janë gjëja e parë që u vjen në mendje shumë njerëzve.
“Kokoshkat e blera në dyqan kanë më shumë kalori se kokoshkat e bëra në shtëpi, sepse në prodhimin e tyre përdoret më shumë yndyrë dhe kripë”, thotë dietologia Miranda Galati.
Këto yndyrna janë të ngopura dhe duhen konsumuar minimalisht pasi rrisin rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Gjithashtu, një dietë e pasur me kripë është e lidhur me sëmundjet e zemrës, prandaj duhet të reduktojmë sasinë e natriumit në dietën tonë.
“Mund të bëni kokoshkat tuaja, duke përdorur vaj avokadoje ose vaj luledielli dhe duke shtuar një sasi minimale kripe”, sugjeron Galati. Nëse nuk ju pëlqejnë kokoshkat e thjeshta, mund të shtoni pluhur djegës ose piper.
Kur konsumojmë rregullisht kokoshka të shëndetshme, mund të përjetojmë katër ndryshime.
Zakonet më të mira të zorrëve
Kokoshkat përmban fibra, rreth një gram për filxhan. Fibrat janë thelbësore për shëndetin e tretjes, promovojnë lëvizjet e rregullta të zorrëve dhe ndihmojnë në parandalimin e kapsllëkut.
Shëndeti më i mirë kardiovaskular
Fibrat gjithashtu përfitojnë shëndetin kardiovaskular. Përkatësisht, ato ndihmojnë në uljen e kolesterolit LDL, i cili rrit presionin e gjakut dhe inflamacionin.
Ju mund të humbni peshë
Kokoshkat janë një ushqim me volum të lartë. Kjo do të thotë që ju mund të hani shumë prej tyre dhe të konsumoni relativisht pak kalori. Konsideroni këtë krahasim për provë: një filxhan patatina ka 1210 kalori, ndërsa një filxhan kokoshka ka 31 kalori.
Do të keni më shumë energji
Kokoshkat janë një rostiçeri e pasur me karbohidrate që mund të sigurojë një burim energjie të shpejtë dhe lehtësisht të tretshëm. Mund të jetë veçanërisht i dobishëm për atletët ose ata që merren me aktivitet fizik.
Vini re se kokoshkat nuk duhet të teprohen pasi mund të shkaktojnë fryrje, gazra dhe kapsllëk. Si me çdo gjë, jini në moderim.