Qepët mund të ulin rrezikun për sulme të zemrës

Qepët mund të ulin rrezikun për sulme të zemrës

Antioksidantët dhe kompozimet që gjenden në kep luftojnë inflamacionin, ulin trigliceridet dhe reduktojnë nivelet e kolesterolit – të gjitha prej tyre që ulin rrezikun e sulmit në zemër.

Përbërësit e fuqishme anti-inflamatore mund të ndihmojnë gjithashtu në reduktimin e presionit të lartë të gjakut dhe mbron kundër mpiksjes së gjakut.

Quercetin është një antioksidant flavonoid që është shumë i pranishëm në qepë.

LEXO EDHE:

Back to top button