Qeveria për statusin e specializantëve privat do të vendos pas zgjedhjeve

Qeveria për statusin e specializantëve privat do të vendos pas zgjedhjeve

Studentët privatë vazhdojnë grevën për të kërkuar kushte më të mira dhe siguri për punën e tyre. Rreth 400 prej tyre janë në grevë të përgjithshme për dy ditë me radhë, duke insistuar për kompensim mujor më të lartë, sigurim shëndetësor dhe zgjidhjen e statusit të papunëve.

“Ne sugjeruam nga ana jonë që nëse problemi është në periudhën parazgjedhore dhe funksionon një qeveri teknike, Ministria e Shëndetësisë të kërkojë mendim nga Komisioni Kundër Korrupsionit dhe Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve” thanë specialistët pas takimit.
Ministri Demiri e sheh grevën si një veprim me sfond politik, duke pretenduar se kërkesat janë bërë para zgjedhjeve dhe duke i shtyrë përgjegjësitë për zgjidhjen e tyre tek qeveria e ardhshme.

Megjithatë, specialistët privatë mohojnë këtë vlerësim, duke argumentuar se kërkesat e tyre janë përcjellë në mënyrë të qartë për një kohë të gjatë dhe nuk janë pranuar nga qeveritë e mëparshme.
Në këtë kohë tensioni vazhdon të rritet, ndërsa specializantët vazhdojnë grevën, duke insistuar se vendimi i qeverisë nuk përmbush asnjë nga kërkesat e tyre.

Në këtë kontekst, njoftimi i tyre për vazhdimin e grevës sot dëshmon për mungesën e zgjidhjeve të qeverisë dhe të ministrit për të adresuar problemet e tyre.

LEXO EDHE:

Back to top button