Qeveria vendos: Shkollat fillore dhe të mesme hapen më 1 tetor


Qeveria në mbledhjen e sotme miratoi disa vendime për hapjen e shkollave dhe mbarëvajtjen e mësimit për vitin e ri shkollor.  Vendimi i parë ka të bëjë me protokollet e miratuara për mësimin me prezencë fizike për shkollat fillore dhe të mesme. MASH-i detyrohet të ndërrojë kalendarin për fillimin e vitit shkollor më 1 tetor. Qytetarët e Kosovës duhet të paraqesin TEST PSC negativ edhe për tranzit në vendin tonë.  Qeveria pranoi mendimin e Komisionit për Sëmundje Infektive për të mos pranuar kërkesat për ndryshime në protokollin për funksionimin e ambienteve të hotelierisë, d.m.th. të ndalohen organizimet e festave me muzikë (dasma, matura, pagëzime, etj.), Me qëllim parandalimin e përhapjes së virusi i COVID-19.

LEXO EDHE:

Back to top button