Quesadilla e bërë në shtëpi – një specialitet meksikan që do t’ju pëlqejë

Një kombinim i mrekullueshëm i tortillas krokante dhe mbushjes elastike. Quesadilla me pure patatesh dhe proshutë do t’ju kënaqë pas kafshimit të parë.

Quesadilla është një pjatë meksikane e bërë nga një tortilla misri dhe e mbushur me djathë. Ky specialitet është bërë i njohur në të gjithë botën, ndaj sot ka një milion receta të ndryshme për mbushje. Mund të përdorni pothuajse çdo ushqim dhe sugjerimi ynë është që të provoni këtë mbushje me pure patatesh, proshutë, misër dhe bizele dhe ta pasuroni të gjitha me djathë që shtrihet kur shkrihet.

Pjata quesadilla e ka origjinën në periudhën e Meksikës koloniale, dhe vetë emri është një zvogëlim i fjalës quesada, që do të thotë një lloj qumështor. Ai vjen nga queso (queso – djathë), i cili nga ana e tij rrjedh nga latinishtja caeseus.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 2 patate
  • 50 gr parmezan
  • ½ lugë çaji piper
  • 1 qepë
  • ½ lugë gjelle gjalpë
  • 4 feta të trasha proshutë
  • 3 lugë misër
  • 3 lugë bizele jeshile
  • 6 tortilla
  • salce domatesh
  • djathë i fortë

Përgatitja:

Qëroni dhe prisni patatet, më pas vendosini të ziejnë. Gjatë kësaj kohe shkrini gjalpin në një tigan, më pas shtoni qepën e grirë dhe kur të zbutet shtoni proshutën e grirë. Pas disa minutash shtoni misrin dhe bizelet. Skuqini për 2-3 minuta të tjera. Grini patatet, më pas shtoni piper dhe parmixhan. Kombinoje mirë. Shtoni perimet me proshutë në pure dhe përzieni. E lyejmë tortillën me salcën e domates, e spërkasim me djathë të grirë, më pas vendosim mbushjen në gjysmën e tortillas dhe e spërkasim sërish me djathë. Rrotulloni dhe skuqni nga të dyja anët në një tigan në të cilin keni ngrohur pak vaj.

LEXO EDHE:

Back to top button