Qytetarët e Maqedonisë prej ditësh janë shënjestër e një sulmi hakerësh, ja për çfarë bëhet fjalë (FOTO)

Përkatësisht, nga numrat e huaj, më saktë nga një numër me shumë gjasa nga Malajzia me prefiks (+60), qytetarët marrin çdo ditë mesazhe që kanë marrë një paketë në postë, por për shkak të dhuratave jo të plota, ajo nuk mund të dërgohet. .

Qytetarët e Maqedonisë prej ditësh janë shënjestër e mashtrimeve të dërguara në numrat e tyre celular me SMS.

Përkatësisht, nga numrat e huaj, më saktë nga një numër me shumë gjasa nga Malajzia me prefiks (+60), qytetarët marrin çdo ditë mesazhe që kanë marrë një paketë në postë, por për shkak të dhuratave jo të plota, ajo nuk mund të dërgohet. .

Pastaj, ka një lidhje që duhet ta hapni (ndoshta një virus), i cili do të pasohet nga një lloj sulmi hakeri.

Dëshmi se bëhet fjalë për mesazh të rremë dhe keqpërdorim të emrit të postës së Maqedonisë e ka konfirmuar edhe AD Post.

Me këtë rast, AD Posta e Maqedonisë së Veriut njoftoi se çdo përfaqësim i paautorizuar në emër të Postës së Maqedonisë së Veriut është abuzim klasik dhe i nënshtrohet përgjegjësisë penale dhe të tjera ligjore.

“Ju informojmë se në emër të SH.A. Posta e Severna Maqedoni, qytetarët marrin mesazhe në telefon se ngastrat e tyre nuk do të dorëzohen për shkak të adresës dhe të dhënave personale jo të plota.

Pas këtyre njoftimeve nuk qëndron AD “Posta e Maqedonisë së Veriut”. Çdo përfaqësim i paautorizuar në emër të Postës së Maqedonisë së Veriut përbën abuzim klasik dhe i nënshtrohet përgjegjësive penale dhe të tjera ligjore.

Njoftimi i vetëm dhe zyrtar për dorëzimin e paketave tuaja bëhet nga postierët tanë.

Faleminderit për raportimin e çdo përpjekjeje të paautorizuar për të abuzuar me Mail.

Për të gjitha informatat lidhur me dërgesat tuaja dhe funksionimin e Postës, ju lutemi vizitoni faqen tonë zyrtare www.posta.com.mk”, thuhet në njoftimin e tyre për publikun.

LEXO EDHE:

Back to top button