Raca më e shtrenjtë e qenve në botë: Një qen kushton 1.5 milionë dollarë

Raca më e shtrenjtë e qenve në botë: Një qen kushton 1.5 milionë dollarë

Dashuria e qenit është e paçmuar , por për ta marrë atë, ndonjëherë duhet të hapësh pak xhepin. Ka njerëz që janë të gatshëm të shpenzojnë mijëra dollarë për të marrë këtë dashuri të paçmuar.

Disa raca qensh janë mjaft të shtrenjta në krahasim me të tjerët, në varësi të rrallësisë së tyre ose pastërtisë së racës. Por kjo nuk i pengon adhuruesit e qenve të marrin racën që duan më shumë.

Qeni më i shtrenjtë i shitur në botë është një qenush tibetian Mastiff, për të cilin një kinez pagoi 1.5 milionë dollarë. Në momentin e shitjes, këlyshi peshonte 90 kilogramë dhe ishte 80 centimetra i gjatë.

Evropianët përdorën termin mastiff për të gjitha racat e mëdha të qenve, kështu që ata e përdorën atë për këtë qenush, i cili në fakt është një qen malor tibetian ose një qen malor Himalayan. E ka origjinën nga kulturat nomade të Tibetit, Kinës, Indisë, Mongolisë dhe Nepalit.

Mastifi Tibetian – Foto: Pexels/ grisha-grishkoff

Siç sugjeron emri, mastifi tibetian është një racë qensh nga Tibeti i karakterizuar nga flokë të gjatë të trashë, nuanca tërheqëse të blu, të zezë dhe të kuqe dhe një bisht të bukur me gëzof. Ata janë inteligjentë, të kujdesshëm, mbrojtës dhe mund të shkojnë në çdo masë për pronarët e tyre.

Blerësi kinez Lu Liang pagoi 1.5 milionë dollarë për të marrë një mastif të kuq tibetian, duke e bërë atë qenin më të shtrenjtë në botë për vitin 2023.

I dyti në listë është Samoyed, i cili është një racë shumë e bukur e qenve siberianë e ngjashme me borën , e cila jo vetëm që është një kafshë shtëpiake e mrekullueshme, por mund të ndihmojë edhe në mbarështimin, gjuetinë dhe tërheqjen e sajë. Ata janë qen me madhësi mesatare me një jetëgjatësi mesatare prej 12 deri në 14 vjet. Samoyed është raca e dytë më e shtrenjtë e qenve në botë me një çmim prej 14,000 dollarë.

Samoyed – Foto: Pexels/Valeria Boltneva

Një nga racat më të rralla të qenve në botë, Löwchen është një racë qensh me përmasa të vogla që është mjaft e popullarizuar në mesin e njerëzve për të qenë një qen i bukur dhe interesant. Ata janë një racë qensh lozonjare por shumë inteligjente dhe për këtë arsye janë kafshë shtëpiake të shkëlqyera. Lovchen është gjithashtu ndër racat më të shtrenjta të qenve, duke u renditur në vendin e tretë në listë me 12,000 dollarë.

Lövchen – Foto: Wikimedia Commons

“Edudwar” (Edudwar) prezantoi listën e 12 qenve më të shtrenjtë në botë për vitin 2023.

Top 12 qentë më të shtrenjtë në botë 2023 me çmimin dhe vendin e tyre të origjinës:

Tibetan Mastiff – 1,5 milion dollarë –
Samoyed tibetian – 14,000 dollarë –
Lovhen siberian – 12,000 dollarë –
Chow Chow në Evropë – 11,000 dollarë – Kina
Azawakh – 9,500 dollarë – Rottweiler i Afrikës Perëndimore –
9,000 dollarë – Gjermania
kanadeze eskimo qen -0,7 qen
kanadez -0,0 kanadez -0,00 dollarë
araoh Hound – 7,500 $ – Malta
afgan Hound – 7,000 $ –
Akita afgane – 6,500 $ –
Bulldog francez japonez – 6,000 $ – Francë

LEXO EDHE:

Back to top button