Receta e ditës: Burgera të pjekur në furrë

Receta e ditës: Burgera të pjekur në furrë

Më mirë se ato të pjekura në skarë, kanë 3 përbërës sekretë dhe janë një sugjerim i shkëlqyer për drekë.

Harrojeni skuqjen dhe pjekjen në skarë, piqni hamburgerët në furrë pa një pikë vaj. Spërkatini ato me patate, kastravec dhe djathë për një gustator të vërtetë që askush nuk do t’i rezistojë dot. Falë perimeve dhe djathit, nuk keni nevojë as për një pjatë anësore dhe çdo kafshatë është një magji e vërtetë. Një avantazh tjetër i kësaj recete është se është e lehtë për t’u bërë, kushdo mund ta bëjë, dhe është gjithashtu një sugjerim i shkëlqyeshëm për drekë.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 3 feta buke
  • ca qumesht
  • 600 g mish të grirë të përzier
  • 1 qepë
  • 1 vezë
  • 1 thelpi hudhër
  • majdanoz
  • 4 patate
  • 4 kastraveca
  • 100 g djathë
  • majonezë
  • kripë
  • piper

Përgatitja:

Pritini bukën në kubikë, derdhni qumësht mbi të dhe më pas shtypeni. Mishin e grirë e rregullojmë me kripë dhe piper, më pas shtojmë bukën, qepën e grirë dhe hudhrën e shtypur, vezën, majdanozin e grirë dhe gjithçka e përziejmë mirë. Formoni burgerë më të trashë dhe i rregulloni në një tepsi të veshur me letër furre. Sipër secilës spërkasim patatet e grira dhe më pas kastravecin e grirë. Në fund spërkatni djathin e grirë dhe dekorojeni me majonezë. Piqeni në 180°C për rreth 45 minuta.

LEXO EDHE:

Back to top button