Receta e ditës: Shumë të shijshëm dhe të lëngshëm, do t’u pëlqejë të gjithëve

Receta e ditës: Shumë të shijshëm dhe të lëngshëm, do t’u pëlqejë të gjithëve

Përgatiten shumë lehtë dhe mund t’i servirni me patate të pjekura ose të skuqura.

Përbërësit:

▪ 1/2 lugë çaji spec të bluar (i ëmbël)
▪ 1/2 lugë çaji hudhër pluhur
▪ 1/2 lugë çaji kripë
▪ 2 lugë vaj ulliri
▪ 3 lugë salcë soje
▪ 1 lëng limoni
▪ 1 lugë sheqer kaf
▪ 1 lugë keçap
▪ 600 g fileto pule
▪ 1 qepë
▪ 1 spec

Përgatitja:

Në një tepsi përzieni hudhrën, ajkën e ëmbël, vajin e ullirit, lëngun e limonit, sheqerin, keçapin dhe kripën, më pas shtoni mishin e prerë në kube.

Lini të marinuar disa minuta dhe gjatë asaj kohe grini specin dhe qepën.Në një shkopth radhisni mishin, specin dhe qepën, dhe piqni.

LEXO EDHE:

Back to top button