Receta më e mirë për përgatitjen e lehtë të troftës së shijshme

Receta më e mirë për përgatitjen e lehtë të troftës së shijshme

Nuk ka pjata të pista dhe do t’ju duhen 3 gjëra që me siguri i keni tashmë në shtëpi.

Mësoni si të përgatisni troftë të shijshme – gjithçka që ju nevojitet është letër alumini, gjalpë dhe limon. Shija është fantastike.

Trofta është peshku më i popullarizuar në Maqedoni, duke pasur parasysh se jeton në liqenin e Ohrit dhe kultivohet edhe në Mavrovsko dhe në pishina. Është një peshk krejtësisht i shëndetshëm për t’u ngrënë dhe duhet ta përfshini në menynë tuaj të rregullt. Nuk është e vështirë për t’u përgatitur dhe nuk kërkon shumë kohë, dhe me sallatë me patate është një sugjerim ideal për një drekë të lehtë. Për të përgatitur peshkun ju nevojiten disa përbërës bazë dhe do të keni një pjatë shumë të shijshme në tryezë.

Limoni është përbërësi më i rëndësishëm dhe erëzat janë gjithashtu të rëndësishme. Kripa dhe piper janë të detyrueshme dhe pjesa tjetër mund të jetë sipas dëshirës dhe disa nga sugjerimet janë majdanoz i freskët, kopër, trumzë… Zgjidhja më e mirë për pjekjen e troftës në skarë është grila, por mund të përdorni edhe furrën. Në asnjë rrethanë mos e skuqni peshkun.

Këta janë përbërësit bazë për të bërë një troftë shumë të shijshme dhe sugjerimi ynë është të lyeni peshkun me gjalpë dhe të vendosni sipër 2-3 feta limoni. Kripë dhe piper, më pas i rregullojmë sipas dëshirës. Mbyllni letrën dhe vendoseni në raftet e furrës. Piqeni në 200°C për rreth 20 minuta. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të përgatitur troftën sepse nuk ka pjata të pista. Gjithashtu, nëse dëshironi, shtoni pak rrush të thatë i cili i jep peshkut atë shije të ëmbël.

LEXO EDHE:

Back to top button