Recetë Lazanja false me pulë dhe makarona

Lazanjat e rreme me pulë dhe makarona përgatiten më lehtë: pa bërë salcë beshamel dhe gjella do të jetë tepër e lëngshme.

Dashamirët e kuzhinës italiane do të jenë veçanërisht të kënaqur me këtë recetë për petë kremoze dhe të plota të pulës. Përveç përgatitjes së shpejtë, ushqimi është i bollshëm dhe përbërësit janë të përditshëm. Pula është gjithmonë një zgjedhje e shkëlqyer për drekë, veçanërisht kur kombinohet me makarona.

Me shtimin e salcës së mirë dhe erëzave, kjo pjatë mund të jetë një zëvendësues i lazanjës.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 600 gr fileto pule
  • 500 gr makarona
  • 200 gr djathë kaçkavall
  • 350 ml salcë domate
  • 200 ml salcë kosi neutrale
  • 3 thelpinj hudhra
  • 100 ml ujë
  • 4 lugë vaj
  • 1 qepë
  • pak origano
  • piper i kuq
  • kripë
  • piper

Përgatitja:

Pritini pulën në kubikë dhe kriposni. Nxehni tiganin në zjarr të ulët, shtoni vaj dhe më pas pulën të skuqet. Ndërsa mishi i pulës është duke u skuqur, shtoni të gjitha erëzat e renditura sipas shijes tuaj, më pas përzieni. Pritini imët qepën dhe hudhrën dhe ia shtoni pulës. Kur pula të jetë gati, hidhni ujë dhe salcën e domates, më pas mbulojeni dhe ziejini në zjarr të ulët për rreth 5 minuta. Shtoni gjysmën e djathit kaçkavall të grirë dhe përziejini të gjithë mirë.

Ndërkohë vendosni makaronat për të gatuar sipas dëshirës suaj: makarona, fusilli, pene, kobeti, kornetë, rigatoni, mure… thjesht çfarë ju pëlqen, përderisa nuk janë të gjata dhe të mëdha si spageti. Mos shtoni kripë në ujë.

Lyejeni tavën me vaj dhe vendosni pak nga makaronat e gatuara në të, më pas vendosni sipër pulën. Sipër i radhisim makaronat e mbetura, më pas i hedhim bukur me salcë kosi neutrale. E spërkasim me djathin e mbetur, e vendosim në furrë dhe e pjekim në temperaturë 230 gradë për rreth 20 minuta.

LEXO EDHE:

Back to top button