Recetë për byrekun e lehtë me spinaq, djathë feta, bizele dhe misër

Recetë për byrekun e lehtë me spinaq, djathë feta, bizele dhe misër

Një byrek i lehtë me feta, spinaq, bizele dhe misër të mbuluar me petë sfumrike. Përgatitet në vetëm 15 minuta dhe është një zgjedhje e shkëlqyer për dreka dhe ushqime pa mish, nëse dikush nuk është adhurues i pjatave me mish.

Kombinimi i përbërësve është i pazakontë, por shija është unike!

Përbërësit:

– 130 gr spinaq i ngrirë, më pas i shkrirë
– 150 gr bizele të ngrira, më pas të shkrira 
   50 gr misër i ngrirë, më pas i shkrirë
– 3 vezë mesatare, të rrahura
– 200 gr djathë feta, i grimcuar trashë
– tufë e vogël nenexhik, e grirë në masë
– lëvozhgë e grirë dhe lëngu i 1 limoni
– 7 fletë petë
– vaj ulliri

– 2 lugë susam

Përgatitja:

Për një byrek të lehtë me spinaq dhe djathë feta, ngrohni furrën në 180 gradë Celsius. Kulloni spinaqin për të hequr sa më shumë lagështi, më pas vendoseni në një tas të madh me bizelet, misrin, vezët, fetën dhe nenexhikun. I rregullojmë me piper të zi dhe pak kripë, i shtojmë lëvozhgën dhe lëngun e limonit, më pas i përziejmë mirë.

Në fund të tavës vendosim një fletë brumi, e lyejmë me vaj ulliri, më pas shtojmë fletët e mbetura të sfumuara, i lyejmë me vaj dhe i lyejmë në mënyrë që tava të mbulohet në mënyrë të barabartë.

Hedhim me lugë spinaqin, fetën, bizelet dhe misrin në tepsi, më pas palosim brumin e fryrë mbi mbushje dhe rrafshojmë sipërfaqen e brumit. Lyejeni me vaj ulliri dhe spërkatni me farat e susamit.

Gatuani në sobë, mbi nxehtësinë mesatare në të lartë, për 5 minuta që të ngrohet baza e byrekut, më pas piqini në furrë për 20-25 minuta, derisa të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të fortë në prekje. Nëse pjesa e sipërme skuqet shumë shpejt, mbulojeni me fletë metalike. E heqim byrekun dhe e leme te ftohet. Shijoni byrekun e lehtë me spinaq, feta, bizele dhe misër!

LEXO EDHE:

Back to top button