Reformat, La Liga kundërshton haptazi ndryshimet nga FIFA

Reformat e reja të zbatuara nga FIFA dhe të komunikuara ditë më parë, nuk i kanë pëlqyer Havier Tebas-it. Presidenti i La Liga-s shprehu zhgënjimin e tij për disa zgjidhje të njëanshme që do të mbingarkojnë edhe më shumë kalendarin.

“Disa liga që nuk janë konsultuar për asnjë nga ndryshimet e paraqitura, veဧanërisht për kompeticionin e ri vjetor për klube, për të cilat nuk ishim plotësisht në dijeni. Këto vendime nuk marrin parasysh ndikimin konkurrues, sportiv dhe ekonomik në ligat kombëtare, klubet dhe lojtarët, duke plotësuar më shumë se një orar tashmë të mbingarkuar. FIFA merr parasysh vetëm një grup të vogël klubesh dhe lojtarësh, ndërkohë që në ekosistemin e futbollit profesionist ka shumë liga profesionale, mijëra klube dhe lojtarë që nuk marrin pjesë në garat ndërkombëtare, por janë të interesuara për to”, është shprehur presidenti i La Ligës spanjolle./

LEXO EDHE:

Back to top button