Regjisori hollivudian përdori këtë pajisje Apple për të edituar një film: ‘Jam i tronditur’

Regjisori hollivudian Jonathan Chu u detyrua të përdorte Apple Vision Pro për të redaktuar një film dhe kjo e tronditi.

Një regjisor i Hollivudit ka zbuluar një mënyrë tjetër për të përdorur Apple Vision Pro pasi ai ishte ngecur në shtëpi dhe nuk mund të gjente një grup montazhi për të punuar në filmin e tij të fundit.

Regjisori Jonathan Wu, më i njohur për punën e tij në Crazy Rich Asian, ishte duke u përpjekur të bënte një adaptim filmik të muzikalit Wicked kur Los Angeles u godit nga përmbytje masive. Për shkak se rrugët që të çonin në studion e montazhit ishin të bllokuara, Çu qëndroi në shtëpi. Pasi ka blerë së fundmi një Apple Vision Pro, ai vendosi të provojë ta përdorë atë për të përdorur virtualisht paketën e redaktimit dhe redaktimit.

 

 

 

Chu përdori Vision Pro për të punuar “nga distanca” me bashkëpunëtorin e tij Myron Kerstein. Redaktimi është një proces intensiv dhe jetik dhe regjisorët shpesh punojnë ngushtë me redaktorët për të siguruar që vizioni i tyre për filmin të përcillet siç duhet në ekran. Duke përdorur EvercastUS, Chu ishte në gjendje të bashkëpunonte me Kerstein dhe të rishikonte ndryshimet e bëra në film në një ekran virtual që kishte të njëjtën madhësi si një ekran i vërtetë teatri.

Drejtori shkoi në rrjetet sociale për të shkruar se sa i impresionuar ishte me pajisjen Vision Pro, duke thënë: “Më duhet ta them këtë me zë të lartë. Në të kalova orë të tëra duke redaktuar në një ekran të madh virtual dhe gjithçka nga komoditeti i shtëpisë sime. Pa dhimbje koke. Unë nuk mund t’ju shpjegoj se çfarë është ky zbulim. Kjo është teknologji e fundit. Unë jam ende i tronditur”.

 

 

 

Apple Vision Pro është ende herët në ciklin e tij jetësor, kështu që rastet e përdorimit të tij të pazakontë mund të bëhen më të dukshme ndërsa zhvillohet.

LEXO EDHE:

Back to top button