Rekord i ri: SpaceX rilançoi të njëjtën raketë në kohën më të shkurtër

SpaceX lëshoi ​​të njëjtën raketë vetëm 21 ditë pas lëshimit të mëparshëm, duke vendosur një rekord të ri.

SpaceX përdori raketën Falcon 9 për të lëshuar 53 satelitë të rinj Starlink, të njëjtën raketë që përdori 21 ditë më parë. Me këtë, kompania e Elon Musk vendosi një rekord të ri falë periudhës më të shkurtër deri tani midis dy lançimeve.

Ky është gjithsej 151 misione të Falcon 9, dhe 43 të dedikuara për Starlink, një rrjet satelitor që synon të ofrojë internet me shpejtësi të lartë në mbarë botën. Faza e parë e raketës B1062 u kthye në Tokë pas lëshimit dhe u ul në anijen me dron Thjesht lexoni udhëzimet në Oqeanin Atlantik. Kjo raketë u lëshua për herë të parë në nëntor 2020.

YouTube video

LEXO EDHE:

Back to top button