Roboti që mund të “lexojë emocione” vazhdimisht pushohet nga puna për arsye të çuditshme!

 

Softbank Group me qendër në Japoni njoftoi javën e kaluar se ishte dukemiratuar një pauzë mbi “Pepper”, një robot inteligjent artificial që filloi të prodhohej në 2014, pas “pushimeve të shumta”.

- Advertisements -

Pepper, i cili supozohej të ishte në gjendje të “lexonte emocione” dhe të bisedonte me njerëz, është goditur nga shumë kompani në të gjithë botën për çështje të ndryshme.

Nissei Eco Co., një prodhues i plastikës me një vijë anësore në biznesin e funeraleve, punësoi Pepper për të kënduar sutra ose shkrime të shenjta për vajtuesit në funerale, por shpejt e pushuan nga puna pasi Pepper vazhdoi të prishej gjatë vrapimeve në praktikë.

“Po sikur të refuzonte të vepronte në mes të një ceremonie?” menaxheri i biznesit të varrimit Osamu Funaki i tha Wall Street Journal. “Do të ishte një katastrofë e tillë.”

Zinxhiri ushqimor skocez Margiotta instaloi një Pepper në dyqanin e tyre kryesor Edinburgh, por u pushua nga puna pasi u thoshte vazhdimisht klientëve që të shikonin “në pjesën e alkoolit” kur ata pyetën se ku ishin gjërat.

Një kompani japoneze e shtëpive të të moshuarve bleu tre androide Pepper për të mbajtur shoqërinë e banorëve dhe për të udhëhequr një grup të vetëm. Këta Peppers u pushuan nga puna pasi kishin bërë “pushime të paplanifikuara” në punë.

Një Pepper i cili udhëhoqi brohoritjet në lojërat e ekipit të bejsbollit SoftBank Hawks u hodh poshtë për shkak të mërzisë. “Kjo më kujtoi një paradë ushtarake në Korenë e Veriut ose Kinë,” tha tifozi i bejsbollit Hirofumi Miyato. “Ndihej mërzitur”.

LEXO EDHE:

Back to top button