Sa kohë duan ushqimet të treten? Mësoni kohën e saktë për të gjitha ato që hani

Sa kohë duan ushqimet të treten? Mësoni kohën e saktë për të gjitha ato që hani

USHQIMET QË TRETEN LEHTË

Nëse konsumoni shumë ushqime që treten lehtë, atëherë do ta gjeni veten duke ngrënë më shpesh dhe më shumë sesa ç’duhet, pasi që menjëherë pasi ta hani, ushqimi zhduket dhe ju ndiheni të uritur prapë.

Ky lloj i ushqimit ju jep një rritje të shpejtë të energjisë, por trupi pastaj mbushet me glukozë dhe nuk e përdor ata, kështu pjesa e mbetur shndërrohet në dhjam.

USHQIMET QË TRETEN NGADALË

Ushqimet që treten ngadalë jua rrisin nivelet e sheqerit në gjak më ngadalë, duke ju dhuruar energji të balancuar dhe të qëndrueshme.

Sidoqoftë, kjo është lista me disa prej ushqimeve më të zakonshme që i hani dhe periudhën kohore që marrin ato për t’u tretur:

– Uji futet në zorrë menjëherë

– Pemët apo perimet marrin kohë 15-20 minuta për t’u tretur

– Perimet marrin kohë rreth 30-40 minuta

– Perimet e gatuara marrin kohë 40 minuta

– Peshku merr kohë rreth 45-60 minuta

– Sallata me vaj merr kohë rreth 1 orë

– Orizi dhe quinoa marrin kohë 2 orë

– Produktet e bulmetit marrin kohë 2 orë

– Produktet arrore marrin kohë 3 orë

– Mishi i pulës merr kohë 1.5-2 orë

– Mishi i kuq merr kohë 3 orë.

LEXO EDHE:

Back to top button