Sa mund të jetë i dëmshëm përdorimi i tepërt ose keqpërdorimi i kondicionerit?

Sa mund të jetë i dëmshëm përdorimi i tepërt ose keqpërdorimi i kondicionerit?

Përdorimi i tepërt ose keqpërdorimi i kondicionerit mund të jetë i dëmshëm për shëndetin tonë dhe shëndetin e fëmijëve tanë. Megjithatë, duke ndryshuar pak zakonet tona, ne mund të largojmë çdo rrezik.

Infeksionet e rrugëve të sipërme të frymëmarrjes rriten me përdorimin e tepërt të ajrit të kondicionuar, sepse mbrojtja e trupit bie dhe ne bëhemi më të prekshëm ndaj viruseve. Por përveç ftohjes së zakonshme, faringiti është po aq i zakonshëm, madje mund të bëhet mjaft i vazhdueshëm dhe t’ju shqetësojë deri në dy javë para se të qetësohet.

Thatësirë

Kondicionerët ruajnë ujin që është normalisht i pranishëm në ajër, duke e tharë atmosferën. Si lëkura, ashtu edhe hunda dhe fyti preken menjëherë dhe thahen.

Alergjitë

Kondicioneri riciklon ajrin, si rezultat i të cilit thithim pluhur dhe kërpudha, të cilat janë kryesisht përgjegjëse për alergjitë. Nëse tashmë keni një alergji, ka shumë të ngjarë që gjendja të përkeqësohet, përndryshe, mund t’i shfaqni papritur simptomat e saj tani.

Ndjeshmëria e syve

Për shkak të thatësirës në atmosferë, sytë bëhen të thatë, të tharë dhe shumë më të ndjeshëm, probleme më të zakonshme, veçanërisht për personat që mbajnë lente kontakti.

LEXO EDHE:

Back to top button