Sa pemë duhet të mbjellë çdo person për të parandaluar ngrohjen globale?

Le të imagjinojmë se ne mund të ndalojmë ngrohjen globale thjesht duke mbjellë shumë pemë.

Dihet se ri-bimësia është mënyra më efektive për të luftuar ndryshimet klimatike, sepse sasia e madhe e dioksidit të karbonit – fryt i mënyrës moderne të jetesës – që tani krijon një efekt serë, do të përdorej nga këto bimë të reja për fotosintezë. .

Studiuesit nga qendra kërkimore zvicerane Krauter Lab u përpoqën të llogaritnin saktësisht ato të dhëna. Llogaritja nuk është e thjeshtë dhe përfshin shumë parametra, por ata arritën në numrin e 1.2 trilion pemëve të reja që mjaftojnë për të thithur të gjithë CO 2 të tepërt (është një numër vërtet i madh, 1,200,000,000,000).

Kjo do të thotë se secili nga rreth 7.5 miliardë njerëz që jetojnë në Tokë duhet të mbjellë 160 pemë.

LEXO EDHE:

Back to top button