Sa zbatohen ligjet që mbrojnë të drejtat e punëtorëve?

Sa zbatohen ligjet që mbrojnë të drejtat e punëtorëve?

Ligjet në Maqedoninë e Veriut që mbrojnë të drejtat e punëtoreve janë të mira por implementimi dhe kontrolli për zbatimin e tyre janë problematike. Kështu thotë, eksperti juridik Zoran Vasileski, pranë Komitetit të Helsinkit, e cila organizatë jep ndihmë pa pagesë për shkeljet e të drejtave të punëtorëve. Sipas tij shkeljet më të shpeshta të të drejtave të punëtorëve bëhen gjatë largimit nga puna. Ai është kritik edhe për Gjykatat, i cili thotë se vendimet rreth mosmarrëveshjeve mes punëtorëve dhe punëdhënësve, i marrin me vonesë edhe pse ligji thotë se çështjet do të duhet të zgjidhen brenda disa javësh. Bisedën me ekspertin juridik Vasileski mund ta ndiqni sonte në ora 22.20, në kuadër të Programit 200./Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button