San Francisko ndërton një tualet publik që do të kushtojë 1.7 milion dollarë dhe nuk do të përfundojë deri në vitin 2025

San Francisko ndërton një tualet publik që do të kushtojë 1.7 milion dollarë dhe nuk do të përfundojë deri në vitin 2025

Zyrtarët lokalë ishin vendosur të mblidheshin të mërkurën në sheshin Noe Valley të qytetit të San Franciskos për të festuar fitoren e tyre të fundit: ndërtimin e një tualeti të vetëm publik që do të kushtojë deri në 1.7 milionë dollarë për t’u ndërtuar dhe nuk do të përfundojë deri në vitin 2025.

Por festimi u anulua pasi një kolumnist i San Francisco Chronicle theksoi detajet “çmendëse” të projektit, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Asambleisti i Kalifornisë, Matt Haney i tha gazetës se ai tani e konsideron çmimin “të pashpjegueshëm”.

“Kur na thanë për herë të parë shifrën, më dukej tronditëse”, ka thënë Haney për San Francisco Chronicle.

“Më vjen mirë që në një moment Noe Valley do të ketë diçka të tillë, por nuk duhet të kushtojë kaq shumë dhe nuk duhet të zgjasë kaq shumë, dhe jam i zemëruar për këtë. … Nuk është diçka që dua ta festoj tani”.

Një zëdhënës i Departamentit të Rekreacionit dhe Parqeve të San Franciskos tha për Fox News Digital se kostoja jashtëzakonisht e lartë është për shkak të “kërkesave të mëdha dhe kostove të paparashikueshme të vendosura”, kostot e ndërtimit që janë rritur 20% në 30% në dy vitet e fundit, dhe punëtorët.

“Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se projektet publike dhe vlerësimet e tyre të përgjithshme të kostos nuk pasqyrojnë vetëm çmimin e ndërtimit të strukturave. Ato përfshijnë koston e planifikimit, vizatimin, lejet, rishikimet, kontaktin me publikun dhe menaxhimin e ndërtimit”.

Deri në kohën kur tualeti të përfundojë në të vërtetë në vitin 2025, kostoja mund të jetë më e vogël se çmimi prej 1.7 milionë dollarësh, në të cilën pikë fondet e mbetura do të vendosen për mirëmbajtjen dhe përmirësimin, sipas departamentit të parqeve.

Pavarësisht këtyre, Haney tha se zgjedhësit e tij kanë kërkuar një tualet publik që nga hapja e sheshit të qytetit në vitin 2016.

LEXO EDHE:

Back to top button