Sapuni i kokosit – i dobishëm kundër mushkonjave

Sapuni i kokosit - i dobishëm kundër mushkonjave

Disa sapunë janë efektivë kundër mushkonjave, por sapunët e tjerë bëjnë të kundërtën. Në këtë kuptim, rekomandohet sapuni me përbërës të kokosit.

Mushkonjat mbështeten në shqisën e tyre të nuhatjes, kështu që sjellja e tyre varet prej tyre. E megjithatë, një studim i publikuar në revistën “iScience” tregon se sapunët ndryshojnë mënyrën se si njerëzit nuhasin. Sipas USDA, acidet yndyrore në vajin e kokosit kanë “rezistencë të fortë dhe efikasitet afatgjatë” kundër insekteve në përgjithësi – mushkonjave, rriqrave, insekteve dhe mizave.

Gjegjësisht, sipas studimeve shkencore, ato acide yndyrore nga kokosi janë 90 për qind të dobishme në parandalimin e pickimit të mushkonjave. 

LEXO EDHE:

Back to top button