Senati i SHBA miraton projekt-ligjin e financimit prej 1.2 trilion dollarësh

Senati i SHBA miraton projekt-ligjin e financimit prej 1.2 trilion dollarësh

Kongresi amerikan herët të shtunën miratoi me shumicë dërrmuese një projekt-ligj buxhetor prej 1.2 trilion dollarësh, duke e mbajtur qeverinë të financuar gjatë një viti fiskal që filloi gjashtë muaj më parë dhe ia dërgoi Presidentit Joe Biden për të nënshkruar ligjin dhe për të shmangur një mbyllje të pjesshme.

Votimi për kalimin ishte 74-24. Udhëheqësit e Senatit kaluan orë të tëra të premten duke negociuar një numër amendamentesh në projekt-ligjin e buxhetit që përfundimisht u rrëzuan. Vonesa e shtyu kalimin përtej afatit të së premtes në mesnatë.

LEXO EDHE:

Back to top button