SHBA do të marrë pjesë në samitin e paqes në Zvicër

SHBA do të marrë pjesë në samitin e paqes në Zvicër

Sekretarja e shtypit të Dhomës së Përfaqësuesve, Bianca Karin Jean-Pierre tha se SHBA do të marrë pjesë në samitin e paqes për Ukrainën në Zvicër.

“Siç e dini, ne kemi marrë pjesë aktive në secilin nga samitet e mëparshme të paqes të Ukrainës.

Qeveria e SHBA merr pjesë në to. Dhe ne do të përfaqësohemi në samitin e ardhshëm që do të mbahet në Zvicër më 15 dhe 16 qershor,”Bianca Karin Jean-Pierre, duke shpjeguar se nuk ka informacion specifik për pjesëmarrjen e presidentit Joe Biden në samitin e paqes.

“Është e rëndësishme për ne që të vazhdojmë të sigurojmë që Ukraina ka të gjitha aftësitë për të mbrojtur veten, për të siguruar një paqe të drejtë dhe të qëndrueshme”, shtoi ajo.

Ndërkohë, 50 vende kanë konfirmuar pjesëmarrjen në samit.

LEXO EDHE:

Back to top button